Scratchtoernooi 2023-2024

Scratchtoernooi 2023-2024:

Op maandag 8 januari 2024 begonnen we aan ons jaarlijkse scratchtoernooi wat tevens geldt als de verenigingskampioenschappen.  Deze keer, mede op verzoek van de bowlingeigenaar, op één avond over 6 games.

We hadden het vooraf keurig voor elkaar met 24 deelnemers en dus 3 series van 8 deelnemers, ware het niet dat op het laatste moment Peter afviel met fysieke problemen en ook Laura verstek moest laten gaan wegens ziekte. Vandaar dat de laatste serie gespeeld werd door 6 deelnemers.

We speelden niet alleen voor het kampioenschap maar ook voor de prijzen in de diverse klassen. De uitslag hiervan evenals de volledige uitslag staat op de toernooipagina.

De topfavorieten hebben het deze keer wel waargemaakt, mannen zoals JanWietze, Willem en Hans gingen met succes de strijd aan en werden 1e, 2e en 3e, ietwat tegenviel Herwin die het min of meer opgaf na de 4e game.

Positieve uitschieters waren Patrick, Rob en Jos die als D-klassers zich nestelden tussen de ”grote”namen van de B en C spelers.

Bij de dames ging het voornamelijk tussen de C-speelsters die een maatje te groot bleken voor de D-dames. Josephien, Theresa en Yvonne werden hier 1e, 2e en 3e.

Enkele vermeldenswaardige games waren die van Jaap (213), Patrick (200), Ad (186) en Rob (183). De 200+ games kwamen op naam van JanWietze 256 en 213, Willem 247 en 214, Arnoud 226, Wim 226, Jaap 213, Herwin 207 en Patrick 200.

Nadat alle scores waren opgeteld gingen Josephien en JanWietze er met de wisselbeker vandoor en zijn zij voor een jaar kampioen van de BV Purmerend. Alle prijzen werden uitgereikt door onze voorzitter en binnenkort zijn alle winnaars te bewonderen in ons fotoalbum. Ook de bowlingeigenaar sprak enkele dankwoorden en overhandigd de winnaars een heerlijke fles glühwein, waarvoor hartelijk dank.

Na dit succesvolle scratchtoernooi kijken we al weer uit naar het komende handicaptoernooi wat eind februari gespeeld gaat worden. Alle winnaars van harte gefeliciteerd en alle deelnemers bedankt.