Slotavond competitie 2022-2023

 

Maandag 15 mei 2023 stond er gelukkig weer eens een normale slotavond op het programma na een volledig gespeeld seizoen.

Na een volledig seizoen van27 speelavonden was het tot en met de laatste game nog bijzonder spannend wie er kampioen zou worden. Team Westhof had bijna het hele seizoen bovenaan gestaan maar was op de laatste speeldag vrij. Met een voorsprong van 2,5 punt op Dynamite leek het erop dat Dynamite vliegend kampioen zou worden doch dat pakte anders uit, na de 3e game van de laatste speelavond had Dynamite 2 punten ingelopen op Westhof en hing alles af van de laatste game van het seizoen. En toen gebeurde het toch nog, Bob won zijn game en ook het teamtotaal en daarmee werd Dynamite de nieuwe kampioen van de BVP met 1.5 punt verschil. We kunnen ons niet herinneren dat het ooit spannender geweest was dan deze jaargang. Op korte afstand werd Bowlingshop Rietvink en goede 3e en legde de Lady’s beslag op de 4e plaats door op dezer laatste avond overtuigend over ’t Kalfje heen te gaan met 13-4, die daardoor van de 4e naar de 5e plaats zakten. De kampioenen van vorig seizoen, ALN, moesten genoegen nemen met de 6e plaats terwijl The Bowlers na een goede start bleven steken op de 7e plaats. De Pin-Killers werden 8e en de laatste plaats was voor de Beurs ICT. Met deze eindstand kwam er een mooi einde aan een fantastisch mooi seizoen 2022-2023.

Voor de eerste 3 teams waren er medailles en voor het winnende team een presentje. De volledige eindstand staat op de pagina Standen (Maandagleague) en de foto’s in het fotoalbum.

Uiteraard zijn er in dit seizoen ook weer de nodige hoge games en series gegooid, deze scores staan op de daarvoor bestemde pagina’s op deze site. Er waren speldjes voor Willem (276), en JanWietze (257) voor games boven de 250, de 225 speldjes waren dit seizoen voor: Yvonne (241) en Arnoud (238). Ook 2 spelers met een pas onder de 140 kregen een 200 speldje t.w.: Jos (202) en Marianne (203).

De individuele prijzen waren dit seizoen bij de dames voor: Serie Handicap Yvonne Klous (918), Serie Scratch: Theresa Hollander (746) en Overall Theresa Hollander (161.63) en bij de heren: Serie Handicap Ed van Velzen (912), SerieĀ  Scratch Willem Rietvink (866) en Overall JanWietze Bergsma (191.21).

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje van de vereniging en daar bovenop nog een drankje namens het bowlingcentrum, waarvoor hartelijk dank!

Alle winnaars GEFELICITEERD! en eigenlijk is iedereen winnaar.

Tot slot een woord van dank aan het bestuur van de BVP, Ad voor de scoreverwerking, Thijs voor de foto’s en uiteraard alle leden voor hun sportieve deelname aan dit seizoen bij de Bowling Vereniging Purmerend. Ook een woord van dank aan Robin en zijn mannen van het bowlingcentrum Zaandam voor de gastvrijheid, de goede zorgen en de medewerking om het seizoen toch nog zo goed mogelijk uit te kunnen spelen. KLASSE!!! Ook voor hen was er een presentje als dank. Het komende, hopelijk volledige en onder normale omstandigheden nieuwe seizoen 2022-2023 spelen we ook de competitie en deĀ  toernooien in het gezellige Bowlingcentrum van Zaandam. We starten op maandag 29 augustus 2022 met het No Tap Event.