Dubbeltoernooi 2019-2020

Op woensdag 29 april 2020 spelen we ons jaarlijkse dubbeltoernooi. Dit seizoen wordt er alleen op handicapbasis gespeeld en wordt het toernooi op 1 avond afgewerkt.

Er hebben zich . dubbels (.. leden) ingeschreven, evenveel dubbels als vorig seizoen, we hadden op iets meer gehoopt. Al met al werd er op deze woensdagavond door de teams fel gestreden om de felbegeerde prijzen. Het nieuwe format is wederom goed bevallen en de resultaten staan vermeld op de toernooipagina op deze site.

Hieronder staat nog wat informatie van vorig seizoen, na het toernooi komt hier het verslag van dit toernooi!

De finale scratch werd gespeeld tussen Nico/Danny, Arnold/Paul en Jaap/Leo. Nico en Danny gingen verassend als 1e deze finale in maar al gauw bleek dat zij, mede door de vele storingen en onprettige wachttijden, niet de scores konden halen die zij in de voorronde haalden waardoor de beide andere dubbels steeds dichterbij kwamen en op een gegeven moment hen zelfs voorbij gingen. Arnold en Paul haalden wel hun niveau en Jaap en Leo stegen boven zichzelf uit waardoor ook zij een plaats opschoven en verdienstelijk 2e werden. Arnold en Paul werden voor de 7e keer op rij dubbelkampioenen scratch met een verschil van uiteindelijk bijna 100 pins (4025 tegen 3926). Nico en Danny werden uiteindelijk 3e met een totaal van 3907 pins.

In de handicapfinale stonden de winnaars van vorig seizoen Ad en Carla met een voorsprong van 19 pins op Theresa en Diana, Rob en Elly volgden op slechts 14 pins van de nummer 2 en stonden 75 pins voor op Josephien en Thijs. Tussen de nummers 1 en 2 werd het niet echt spannend daar Theresa en Diana al snel hun kleine achterstand uitbouwden tot een riante voorsprong en deze niet meer uit handen gaven. Tussen Rob en Elly en Josephien en Thijs werd het nog wel spannend. Josephien en Thijs kwamen steeds dichterbij en gingen uiteindelijk over Rob en Elly heen en werden daardoor 3e met een verschil van 21 pins. De handicapeindstand: 1e Theresa en Diana 4292, 2e Ad en Carla 4067, 3e Josephien en Thijs 3963 en 4e Rob en Elly 3942.

Al met al weer een geslaagd toernooi binnen de BVP met in de finales 1x een 200+ game van Paul 203. Het was wel vervelend dat er op de finaleavond 2 banen uitvielen waardoor en voor de teams extra lange wachttijden ontstonden die nou niet bepaald concenratieverhogend werkten. Een extra woord van dank van de toeschouwers bij de finales, dit doet een stuk gezelliger aan! Jammer dat er slechts 7 dubbels meegedaan hebben maar wellicht volgend seizoen beter. Alle winnaars gefeliciteerd en alle niet winnaars bedankt voor jullie sportieve deelname. Sandra bedankt voor het ophalen van de achtergebleven ballen en de goede verzorging van de natjes en de droogjes! Tot volgend seizoen. (in Zaandam).