Bekertoernooi 2021-2022

 

Op maandag 11 oktober 2021 werd de voorronde van het Bekertoernooi gespeeld. Met dank aan het team van de Beurs ICT die gezamenlijk de opengevallen plaatsen hebben ingenomen zodat we alsnog met 16 deelnemers konden spelen. Tijdens deze voorronde werd er gespeeld in het 1 tegen 1 format Amerikaans systeem best of 5.

In deze voorronde stonden 5 voormalig winnaars van het toernooi waarvan er zeker 1 uitgeschakeld zouden worden gezien de loting. Deze 1e ronde leverde enkele zeer spannende wedstrijden op met name die tussen Wim en Demi, een 5 setter waarbij Wim in de beslissende set met 141 tegen 179 het onderspit moest delven. Ook de partij tussen Jan en Raymon leverde een heftige strijd op die uiteindelijk door Jan werd gewonnen. Theresa en Leo (2 voormalig winnaars) speelden op hoog (gemiddelde)niveau waarin Leo na 3 games de sterkste bleek. Ook met een bijzonder hoog gemiddelde van 188.75 ging Jaap er toch uit tegen Ed. Verder bleken er, in tegenstelling tot eerdere jaargangen, weinig echte verassende uitslagen te noteren. De overige leden die doorgaan naar de volgende ronde zijn: Herwin die met overmacht won Josephien, Diana die won van Elly, Thijs die won van Piet en Rob die te sterk was voor Ad. De volgende ronde wordt gespeeld op maandag 25 oktober, aanvang 20.00 uur. De uitslagen, stand en loting voor de 2e ronde staan vermeld op de toernooipagina.

Tijdens deze voorronde werden er 2 scratch 200 games gegooid t.w. Herwin 257!!! en Diana 200. Inclusief handicap werden er 18 200 games gegooid t.w. Herwin 259 en 200, Thijs 248, 216 en 210, Ad 233, Diana 224, 215 en 212, Leo 215 en 207, Piet 212, Ed 209 en 208, Jaap 208 en 205, Raymon 207 en Theresa 202.

Hieronder later het verslag van de finaleavond, voorlopig nog even het verslag van vorig seizoen.

Voorafgaand aan de 2e ronde moest er nog geloot worden en er kwamen paar interessante partijen uitrollen waaronder: teamgenoten Jan tegen Patrick, Kees tegen Elly met een hoge handicap!) en hetzelfde gold voor Danny tegen Ad, de laatste partij was Paul tegen Diana ook redelijk onvoorspelbaar. De minste moeite bleek Kees te hebben met Elly het werd al; snel 3 -0, einde helaas voor Elly, Paul won met 3 – 1 van Diana en de beide overige partijen werden op het scherpst van de snede in een 5 setter uitgevochten waarbij Danny nipt won van Ad en Jan en Patrick er een marathonpartij van maakten die verassend door Patrick werd gewonnen. Daar Diana er in de 2e ronde uitging tegen Paul bleven er 3 voormalig winnaars over bij de laatste 4, zou er een verassing aankomen of zou één van hen opnieuw de beker pakken?

In de halve finale, best of 3, speelde Kees tegen Paul en Danny tegen Patrick. Beide wedstrijden stonden bol van de spanning waarbij Paul 3 games nodig had om Kees te verslaan en Danny met 2 -0 van Patrick won waarbij de eerste game met slechts 1 pin verschil en in de tweede game gooide Danny de enige 200 game van deze avond te weten 201 scratch. Dit betekende dat Kees tegen Patrick 1 game ging spelen om de 3e en 4e plaats en Danny tegen Paul de grote finale om het bekerkampioenschap van de BV Purmerend best of 3. Verassend genoeg won Patrick van Kees deze wedstrijd daar waar Kees toch het hele toernooi prima had staan spelen werd dit dus deze keer niet beloond met een medaille maar ging de plak voor de 3e plaats naar Patrick met 182 tegen 174 inclusief handicap. De grote finale was niet zo spectaculair als gehoopt, Danny ging lopende de avond steeds beter spelen en bij Paul zag je de vermoeidheid en het fysieke ongemak toenemen waardoor Danny met 2 – 0 zijn titel prolongeerde, een terechte winnaar ook gezien het hoogste gemiddelde van alle deelnemers, boven de 190 over het hele toernooi.

Er werd tijdens deze finaleavond 1 scratch 200 game gegooid door Danny t.w.: 201. Inclusief handicap werden er 7 200 games gegooid en wel door: Patrick 220, Danny 219 en 208, Paul 212, 208 en 206, Kees 205. De hoogste game van het toernooi werd tijdens de 1e ronde gegooid door Danny met 227 met als prima 2e en 3e Patrick met 222 en 220. Het hoogste toernooigemiddelde kwam op naam van Danny met 190.50 over 14 games met als 2e Theresa met 188.00 over 5 games  en als 3e Ad met 187.22 over 9 games.

De volledige uitslag staat op de toernooipagina. Met 16 viel het deelnemersaantal in deze coronatijd erg mee waardoor we wederom kunnen spreken van een bijzonder geslaagd bekertoernooi. Alle deelnemers bedankt en de winnaars Gefeliciteerd!