Bekertoernooi 2020-2021

 

Op maandag 12 oktober 2020 werd, ondanks de dreigende versterkte coronamaatregelen,  de voorronde van het Bekertoernooi gespeeld. Tijdens deze voorronde werd er gespeeld in het 1 tegen 1 format Amerikaans systeem best of 5. Voorafgaand aan de start van het toernooi was er een klein probleem met de banen die tot 20.00 uur waren verhuurd terwijl wij om19.30 uur zouden beginnen. Dit hield in dat wij een half uur later dan gepland klaar waren, gelukkig gaf dit geen verdere problemen.

In deze voorronde stonden 7 voormalig winnaars van het toernooi waarvan er zeker 2 uitgeschakeld zouden worden gezien de loting. Deze 1e ronde leverde enkele zeer spannende wedstrijden op met name die tussen Danny en Theresa, (2 voormalig winnaars) een 5 setter welke door Danny met 1 pin verschil in de laatste game werd gewonnen, ook de partij tussen Kees en nieuwkomer Michiel leverde een heftige strijd op die door Kees met een minder gemiddelde werd gewonnen. Diana en Leo (ook 2 voormalig winnaars) hadden ook 5 sets nodig om te kunnen bepalen dat Diana met een laatste game van 191 scratch doorging naar de volgende ronde. Er was slechts 1 partij die in 3 sets klaar was en wel die tussen Jan en Ed waar Jan met 3 – 0 de baas bleek. De grootste verassing van de voorronde was wel de overwinning van Elly op Bob waar Elly met games van in de 140 en flink wat handicap te sterk bleek. De overige leden die doorgaan naar de volgende ronde zijn: Ad die won van Thijs, Paul die won van ons nieuwe lid Yvonne, (goed dat je meteen mee doet!) en Patrick die te sterk was voor Rob. De volgende ronde wordt, zonder publiek en zonder horeca, gewoon gespeeld op maandag 26 oktober, aanvang 19.30 uur. De uitslagen en stand staan vermeld op de toernooipagina en de loting voor de 2e ronde zal plaatsvinden voor aanvang van deze ronde.

Tijdens deze voorronde werd 1 scratch 200 games gegooid t.w. Danny 209. Inclusief handicap werden er 17 200 games gegooid t.w. Ad 201, 204 en 205, Danny 227 en 211, Diana 217 en 205, Paul 206 en 205, Patrick 222, Michiel 219, Rob 219, Jan 214, Yvonne 210, Thijs 209, Bob 202 en Leo 202.

Onder het toeziend oog van 6 toeschouwers, onze huisfotograaf en de wedstrijdleider begonnen de 8 winnaars (waaronder 4 voormalig winnaars) van de 1e ronde aan de 2e ronde van het bekertoernooi.

Voorafgaand aan de 2e ronde moest er nog geloot worden en er kwamen paar interessante partijen uitrollen waaronder: teamgenoten Jan tegen Patrick, Kees tegen Elly met een hoge handicap!) en hetzelfde gold voor Danny tegen Ad, de laatste partij was Paul tegen Diana ook redelijk onvoorspelbaar. De minste moeite bleek Kees te hebben met Elly het werd al; snel 3 -0, einde helaas voor Elly, Paul won met 3 – 1 van Diana en de beide overige partijen werden op het scherpst van de snede in een 5 setter uitgevochten waarbij Danny nipt won van Ad en Jan en Patrick er een marathonpartij van maakten die verassend door Patrick werd gewonnen. Daar Diana er in de 2e ronde uitging tegen Paul bleven er 3 voormalig winnaars over bij de laatste 4, zou er een verassing aankomen of zou één van hen opnieuw de beker pakken?

In de halve finale, best of 3, speelde Kees tegen Paul en Danny tegen Patrick. Beide wedstrijden stonden bol van de spanning waarbij Paul 3 games nodig had om Kees te verslaan en Danny met 2 -0 van Patrick won waarbij de eerste game met slechts 1 pin verschil en in de tweede game gooide Danny de enige 200 game van deze avond te weten 201 scratch. Dit betekende dat Kees tegen Patrick 1 game ging spelen om de 3e en 4e plaats en Danny tegen Paul de grote finale om het bekerkampioenschap van de BV Purmerend best of 3. Verassend genoeg won Patrick van Kees deze wedstrijd daar waar Kees toch het hele toernooi prima had staan spelen werd dit dus deze keer niet beloond met een medaille maar ging de plak voor de 3e plaats naar Patrick met 182 tegen 174 inclusief handicap. De grote finale was niet zo spectaculair als gehoopt, Danny ging lopende de avond steeds beter spelen en bij Paul zag je de vermoeidheid en het fysieke ongemak toenemen waardoor Danny met 2 – 0 zijn titel prolongeerde, een terechte winnaar ook gezien het hoogste gemiddelde van alle deelnemers, boven de 190 over het hele toernooi.

Er werd tijdens deze finaleavond 1 scratch 200 game gegooid door Danny t.w.: 201. Inclusief handicap werden er 7 200 games gegooid en wel door: Patrick 220, Danny 219 en 208, Paul 212, 208 en 206, Kees 205. De hoogste game van het toernooi werd tijdens de 1e ronde gegooid door Danny met 227 met als prima 2e en 3e Patrick met 222 en 220. Het hoogste toernooigemiddelde kwam op naam van Danny met 190.50 over 14 games met als 2e Theresa met 188.00 over 5 games  en als 3e Ad met 187.22 over 9 games.

De volledige uitslag staat op de toernooipagina. Met 16 viel het deelnemersaantal in deze coronatijd erg mee waardoor we wederom kunnen spreken van een bijzonder geslaagd bekertoernooi. Alle deelnemers bedankt en de winnaars Gefeliciteerd!